Salt Lake City

posted in: USA | 0

Po celém dni létání kolem zeměkoule jsme se objevili ve státě Utah v Salt Lake City.IMG_7625 Bylo asi 23h místního času a auto jsme měli zamluvené až na další den, proto jsme se (opět) utábořili na letištní chodbě – v noci nic nelétá, tak to šlo. Ráno už kolem nás byly fronty na check-in, proto jsme se sbalili a šli si pro auto. Přes carrentals.cz jsme měli zamluveného Nissana Verso nebo podobné auto. Trochu šok byl, když jsme na parkovišti našli Toyotu Yaris s kufrem jako má Fabie. Pán v půjčovně prohlásil, že je to stejná kategorie, takže máme smůlu. No co, s malou kompresí jsme se do auta vešli, v obchodě jsme doplnili jídlo a vyrazili na cestu.

.

IMG_7716

Nejprve na jih SLC k obřímu měděnému dolu. Bohužel po příjezdu k bráně jsme zjistili, že je pro návštěvníky zavřený, protože je cesta nestabilní. To nám to začíná :). Otočili jsme to teda na sever a zamířili na Antelope Island kousek od SLC ve Velkém solném jezeře. Tam jsme navštívili naši první americkou atrakci – koupaní v solném jezeře, kde to parádně nadnáší. Pro názornost se stačí položit na vodu, rozevřít noviny a číst si. Blbý je, že je pak vše strašně slaný, včetně foťáku, kterému to moc dobře nadělá. Dojem taky trochu kazí přístup k vodě – tu a tam mrtvolka racka a hejna malinkatých mušek.

DSC02767

Na ostrově je taky pár kopců s vyhlídkou. Vyzkoušeli jsme jeden nejbližší, a pak si udělali kolečko kolem jiného kopce, a poprvé potkali bizona. Ten chrápal kousek od cesty a velkou radost z nás očividně neměl, radši jsme zvolili trasu bez něho :). Najednou bylo 19h a taky čas popojet do Blackfoot k našemu Couchsurferovi Peterovi. Přijeli jsme dost pozdě, ale i tak nás pohostil americkými hotdogy a doporučil nám místa, kam se podívat v Yellowstone. Pete nás ubytoval v zahradním domku pro hosty, za což mu děkujeme, bylo fajn se po tolika dnech cestování konečně natáhnout. Do Yellowstone nám zbývá asi 2h jízdy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *