Začalo se v Nairobi, končí se v Nairobi

posted in: Afrika | 0
IMG_3587Do města jsme přijeli kolem 5 hodiny ráno. Venku byla ještě tma a zima. Náš dopravce – Spanish – měl kousek od zastávky čekárnu spojenou s hotelovou kavárnou a dokonce s wifi připojením, takže na další 3 hodiny jsme měli jasno.
Po rozednění jsme narazili na menší problém – co s batohama? Tahat je celý den po městě nebyl dobrý nápad, jednak bychom byli ještě větší střed pozornosti a druhak nebyli zrovna nejlehčí. Nabízela se možnost odvést je k Andreovi, jenže to byla zbytečná dálka a ztráta času. V kanceláři dopravce nám je nechat nechtěli. Naštěstí jsme věděli o hotelu, který pro nám už zařizoval dopravu do Tanzanie – Hotel Hilton. Vypadalo to asi dost vtipně když jsme zmačkaní po noční cestě autobusem přišli na recepci že si tam chceme jen nechat naše špinavé batohy. A povedlo se, kdo by čekal takovou vstřícnost od takového hotelu.

Bez nákladu jsme začali procházet město – obří betonový kostel, vyhlídku na třetí nejvyšší budově v Nairobi  – Kenyatta International Conference Centre, místní tržiště se suvenýry. Víc asi ukáží fotky. Odpoledne jsme už celkem zkušeně našli matatu k Andreovi, tentokrát už za černošské ceny tedy za zlomek toho co jsme platili taxikáři.

Druhý den už nás čekala jen vyčerpávající cesta domů do Evropy. Měli jsme takové malé štěstí – několik dnů po našem odletu totiž letiště vyhořelo.

world

A to je konec!
Pokud jste poctivě dočetli až sem, tak vám děkuji. Původně byly tyto zápisky psány pro další návštěvníky východní Afriky, ale jak si to po sobě pročítám, tak nevím jestli tam někdo nějaké užitečné informace najde. Takže pokud budete mít nějaké otázky tak se neváhejte zeptat.
Návštěvou Afriky jsem si jen utvrdil, že se v čechách nemáme vůbec špatně jak se může z toho našeho neustálého stěžování si na maličkosti zdát. Pokud bych se měl do těchto zemí vrátit, tak bych si vybral asi Tanzánii a některý z jiných okolních států. Celý výlet vyšel o trochu dráž než byl plánovaný rozpočet a to na něco málo přes 42 tisíc včetně očkování. Rozpočet by se asi do budoucna dal snížit neakceptováním bělošských cen, ale za 4 týdny s více než 2500 km v Africe toho nelituji.
Díky taky celé naší partě že jsme celou tu cestu zvládli bez problémů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *